Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Besøg på Iværksættermessen

Af Teaterpilot Nikolaj Bomberg Simonsen

Lørdag den 13. September, Teaterpiloterne er i sin opstartsfase, faktisk er det 4. gang vi alle sammen mødes, denne gang udenfor Det Kongelige Teater. Sammenholdet kan mærkes fra start og gåpåmodet er til stede, vi skal nemlig høre om andre iværksættere og deres projekter til Iværk- & Vækst messe i Øksenhallen. Vi har 2 faste programpunkter, Kids Entrepreneurs præsentation og rundvisning i FabLabs prototype bus. Indtil da går alle Teaterpiloterne nysgerrigt rundt til alle mulige forskellige stande med andre iværksættere. Nogle af de mennesker man kunne møde var fra f.eks. Danske banks Mobilepay App, Google, 3D printerhuset, Iværksætter Dating og Foliekniven.
Jeg fandt selv en meget spædende stand med to gamle hankatte, som havde styr på Fond-søgning, hvilket er meget relevant for os Teaterpiloter.
Den første præsentation vi hørte om var med Martin Bjergegaard som havde lavet en børnebog om det at være iværksætter, for han mente at Iværksætteri skal allerede anerkendes som et job på lige fod med andre jobs, fra barnsben.
Derudover fortalte Martin også om det at fejle som entreprenør og om sit projekt Rainmaking som er en virksomhed der hjælper andre virksomheder med at udvikle sig. Senere hørte vi Casper Blom, som fortalt om hans virksomhed Billige Golfbolde og hvordan det er at være ung entreprenør. Her hev han også 3 andre unge entreprenører ind og interviewede dem om deres oplevelser med det at være iværksætter. En af de 3 iværksætter 12årig Niko, som har startede sit eget landbrug. Niko har bl.a. inspireret en teaterpilot til at lave en dokumentar om Niko og hans landbrug.
Hen på eftermiddagen fandt vi os selv stående ude i let regn tæt samlede under nogle få paraplyer, og hørte om FabLab og deres bus. FabLab har teknologien til at få dig fra idé til 3D-model og videre til prototype. Altså har de en transportabel 3D printer-Lab hvor Iværksættere og få virksomheder kan afprøve deres ideer eller visuelle udtryk, og man kan generelt lærer hvordan 3D-print kan bruges i virksomhedssammenhænge (det var sgu et langt ord).
Efter en lang dag besluttede vi os for at tage en kop kaffe og snakke om dagens oplevelser, og lære hinanden bedre at kende.

Læs mere om iværksættermessen:
http://www.detmobilefablab.dk
http://www.ivaerk.dk
http://www.martinbjergegaard.com
http://www.casperblom.dk

This slideshow requires JavaScript.

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: