Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Shakespeare For Børn

Af Teaterpilot Signe Krossing Hansen

[Teaterpiloterne har igennem december og januar afviklet 5 workshops for skoleklasser fra 3.-7. klasse. Teaterpiloterne har i mindre grupper skullet designe en workshop med titlen “Shakespeare for børn”, hvor de på en sjov og inddragende måde skulle introducere børnene for Shakespares univers, Det Kongelige Teater, samt historien om Romeo og Julie.]

Hvem var han egentlig ham der Shakespeare? Hvad handler den der Romeo og Julie i virkeligheden om og er det i det hele taget ikke alt for gammeldags og kedeligt? Det er nogle af de spørgsmål og fordomme man ofte møder, når man snakker om Shakespeare og hans værker og det er jo ærgerligt, for der må jo være en grund til at vi stadig snakker om og fortolker værker skrevet af en mand der levede for godt 400 år siden.

Vi var så heldige at få lov til at stå for en stribe workshops i løbet af vinteren for skoleklasser fra 5. til 7. klasse i Skuespilhuset. Disse workshops skulle præsentere Shakespeares “Romeo og Julie” på en sjov og nytænkende måde. Ved hjælp af forskellige drama-øvelser og lege samt historiefortælling, arbejdede vi os igennem hele historien om den forbudte kærlighed mellem de to unge mennesker fra to modstridende familier i den Italienske by Verona.

Målet var at børnene skulle få en bedre forståelse for selve historien om Romeo og Julie, men også at de skulle lære mere om Det Kongelige Teater, samt William Shakespeare, hans værker og de ting der karakteriserede ham.

Klassen startede dagen med rundvisning på Skuespilhuset, hvor de her fik muligheden for at se hvad der forgår omme bag ved kulisserne, hvilke folk der arbejder på teatret og hvad de arbejder med. Dernæst gik vi alle i samlet flok ned til store prøvesal, hvor klassen skulle tjekke ind i dramaet: Romeo og Julie. De blev inddelt i de to modstridende familier Montague og Capulet og skulle så hver især bevise, at lige netop deres familie var den bedste i Verona – fuldstændigt ligesom Romeo og Julies familier gjorde det i historien. For at bevise dette skulle de igennem forskellige øvelser der strakte sig lige fra stopdans til improvisation af forskellige scener fra stykket, og hver leg blev selvfølgelig indledt med spændende historiefortælling, så alle hele tiden vidste hvad der skete i historien og hvorfor karaktererne gjorde som de gjorde.

Men ak – vi kender jo alle historiens slutning, og vi endte da også med at finde ud af, at det jo ikke nytter noget at slås og bevise at man er bedst og sejest til alting. Nej, for det der virkelig betyder noget, det er jo kærligheden og hvis ikke man har kærligheden med sig, så kan alt andet være lige meget.
Dagen sluttede med en samlet refleksion over hvad der egentlig gik galt i stykket – hvorfor fik Romeo og Julie ikke hinanden og hvad skulle være hændt anderledes, for at vi kunne have fået en lykkelig slutning? Vi sluttede derfor af med en hviskeleg, hvor vi virkelig fandt ud af hvor nemt det kan gå galt, når man skal sende beskeder afsted til hinanden igennem en masse andre mennesker.

 

 

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: