Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Photorace – det første projekt som Teaterpilot

af Teaterpiloterne Sidsel Stoustrup, Rasmus Teilmann, Joel Foighel og Søren Stegger

Photorace var vores første projekt som Teaterpiloter. Med Photorace ville vi få unge gymnasieelever til at rykke deres grænser og normer. Vi lavede derfor et forhindringsløb, hvor eleverne fra Christianshavn Gymnasium fik udleveret opgaver, som de skulle løse på kort tid og dokumentere til os. Vi brugte Facebook som medie til at stille opgaverne og se deres
svar i form af film og photo.

Photorace handlede om at udfordre ens egne grænser og sætte spørgsmålstegn ved, hvordan vi som mennesker begår os i samfundet. Derfor var opgaverne udtænkt til at komme hinanden ved. Opgaverne kunne både handle om at give to fremmede et high five hver, men de kunne også handle om, at løfte et fremmed menneske eller at få lov til at stille sig ind bag skranken i en butik. Opgavernes sværhedsgrad steg under løbet og vores sidste opgave lød på at eleverne skulle ind i en cafe eller bus og ønske alle en rigtig god dag. Da alle opgaver skulle løses ved at tage et photo eller film, kunne vi følge med i hvor langt eleverne var og hvor nemt eller udfordrende det havde været.

Photorace blev præsenteret til eleverne uden større forklaring. Vi ønskede at eleverne selv skulle finde frem til formålet og frygtede samtidig, at hvis de vidste hvad de gik ind til, så ville de hoppe fra. I stedet fik de fortalt spillets regler og derefter kastet ud i forhindringsløbet. Ved at have en præmie til vinderne og ved at sætte tid på opgaverne håbede vi, at de ikke ville stoppe løbet ved ikke at deltage. Det var vores oplevelse at Photorace var en succes. Det skyldes at vi ikke blot fik gode tilbagemeldinger fra eleverne, som syntes forhindringsløbet var sjovt, men især at de løste opgaverne og at det skete utrolig hurtigt indenfor den tid vi havde sat. Vi oplevede at eleverne havde et drive. Dog er det ikke til at vide, om det skyldtes præmien, at de skulle løse de ukendte opgaver på tid eller om det blot var fordi eleverne var
super seje.

Photorace var et godt projekt, men også et sikkert et. Vi er nye som teaterpiloter, men har også meget baggage med fra tidligere projekter. Med Photorace har vi skabt en tilgængelig og god performance, som bygger på vores tidligere erfaringer. Derfor udfordrede vi ikke os selv i særlig stor grad, men sikrede i stedet at Photorace kunne lade sig gøre indenfor nogle stabile
rammer. Vi er glade for det projekt vi har skabt, men har også lovet os selv, at I næste projekt skal udfordre os selv og satse mere.

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: