Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Projektafvikling – de første fede projekter!

I uge 41-43 afviklede alle 5 projektgrupper deres første projekter, og det gik  skidegodt!! Vi kan stadig ikke få armene ned. 🙂

DSC04451

Her kan du se og læse mere om nogle af de første projekter, som Teaterpiloterne lavede:

  • Jagten på Teaterspøgelset

af Teaterpilot Amalie Pontoppidan Witt 

Det første projekt jeg medvirkede i, var en spøgelsesjagt for børn i alderen 5-10 år på skuespilhuset på kulturnatten. Formålet var at give børnene og deres forældre en rundtur på skuespilhuset til steder de normalt ikke kommer. Ved at finde på et lidt uhyggeligt spøgelsesuniverset, klæde os ud i kostumer fra skuespilhuset og blive sminket af maskørerne, øgede vi spændingen. Børnene virkede glade og nysgerrige under turen, der primært bestod i at lede efter spor, lege lege som spøgelset Peder Zeuthen godt kunne lide og besøge maskørerne. Til sidst fandt de det gamle spøgelse og han kunne forenes med sin kæreste. Vi kørte spøgelsesjagten en prøvegang og to gange på kulturnatten, hvor der var langt flere deltagere end vi havde regnet med. Det var sjovt og lærerigt at være med til at arrangere og fedt selv at deltage i selve arrangementet.

This slideshow requires JavaScript.

 

  • Ting og Teater

En workshop for unge/børn fra teaterbutikken.
Formålet med projektet har været at undersøge hvordan vi kan hente inspiration fra forskellige objekter, der ikke umiddelbart har nogenspeciel kunstnerisk værdi eller udtryk. At undersøge hvordan disse objekter kan få os til at tænke anderledes, og få nye ideer.

 

 

  • Kære Barndom

På Kulturnatten afviklede vi projektet, Kære Barndom. Hensigten med projektet var, at give deltagerne en mulighed for at få et tilbageblik på deres barndom, ved hjælp af høresansen og følesansen.

Inde i et mørklagt rum i Skuespilhuset, befandt der sig to personer af gangen, som simultant blev først igennem en række poster, hjulpet på vej af en fører. Høresansen blev stimuleret af en forud-indtalt voiceover, som synkront med de følelsesmæssige sanseindtryk, forsøgte at få deltagerene til at mindes barndomsminder, og frembringe de følelser og glæder, som børnesindet præges af.

Personerne som blev ført igennem rummet, reagerede meget stærkt følelsesmæssigt, hvilket var en utroligt givende at opleve. Det var det som gjorde projektet meningsfuldt, og var kilden til, at vi efterfølgende stod tilbage med følelsen af, at vi gennem vores projekt havde rørt nogen mennesker, og fundet noget frem i dem, som de måske havde glemt.

10729330_709967809056290_2066942411_n

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: