Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Forumteater og samarbejde med projektpionererne

Af Teaterpilot Sidsel Stoustrup

Lørdag d. 17. Januar mødtes vi endnu engang med projektpionererne – denne gang i deres hus KW3 på Østerbro i København. Projektpionererne har en anden tilgang til iværksætteri end os, og det er derfor spændende at arbejde sammen med dem. Det var en hyggelig og lærerig dag.

20150117_144021

 

Vi startede dagen, som vi plejede, med dramalege, som skaber fokus og opmærksomhed omkring os selv og hinanden. Derefter blev vi introduceret for dagens workshopholder Birthe Blåbjerg Jakobsen, som er kunstnerisk leder og instruktør på teater Prisme. Dagen skulle handle om temaet Samarbejde, og med Birthe som facilitator blev temaet gennemgået med forumteater konceptet som værktøj.

Hun startede workshoppen med at inddele rummet i forskellige områder, som hver fik tilknyttet en udfordring. Det kunne være mødekultur, samarbejde med eksterne samarbejdspartnere ect. Derefter gik vi rundt til de forskellige områder og diskuterede de oplevelser, som vi havde haft med de enkelte udfordringer. Vores snakke gav os en fælles forståelse for de udfordringer, der er, når man er iværksætter. Det her kickstartede vores videre proces til at arbejde med dagens tema.

20150117_154530

En vigtig del ved samarbejde er også, at man kender sine egne behov og ønsker til egen rolle. Derfor skulle vi inddele os efter hvilken rolle, som vi gerne ville varetage i en iværksættergruppe. Vi diskuterede, hvorfor vi syntes de forskellige roller var vigtige for os personligt. Derefter inddelte vi os i områder afhængig af, hvad der var vigtigst for os i samarbejdet. Det kunne blandt andet være, om det var gejsten for ideer, der drev os, eller om vi hellere prioriterede tilliden til de andre i gruppen. Birthe satte i denne del af workshoppen fokus på vores egne individuelle behov i et samarbejde. Der var nu skabt en fælles forståelse mellem os, og en ny del af workshoppen skulle nu i gang. Her delte vi os ind i grupper, afhængig af hvilken samarbejdsudfordring vi ville arbejde med. Derefter skulle vi i gruppen skabe en scene af 3-5 minutters varighed, der udtrykte en konflikt indenfor det valgte tema. Dermed fik vi konkretiseret vores egne tanker i handling, sådan at vi nemmere kunne arbejde med dem efterfølgende.

Dagen sluttede af med, at alle grupperne viste deres stykker. Efter hvert stykke blev det bearbejdet, ved at forskellige løsningsmodeller blev vendt. Publikum fik lov til at gå ind i konflikten og prøve forskellige varianter af løsninger for at se, hvordan resultatet så ville blive. På den måde fik vi vendt forskellige samarbejdskonflikter samtidig med, at vi prøvede forskellige løsningsmodeller. Gennem Forumteater fik vi afprøvet nogle af virkelighedens scenarier, som her kunne spoles i, sættes på pause og diskuteres. Lørdag d. 17. Januar var en dag, hvor vi arbejdede med Forumteater. Med dette som værktøj blev vi klogere på os selv og på de udfordringer, som vi møder i hverdagen og gennem iværksætterlivet. Det var en dag, hvor vi samarbejdede om at lære at samarbejde.

20150117_150718

 

Læs mere om Birthe og hendes arbejde med Forumteater her: www.forumteatretprisme.dk

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: