Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

En scenografs bekendelser

Af Teaterpilot Ane Carlsen

Palle Steen Christensen, scenograf i Det Røde Rum, gæstede teaterpiloterne onsdag den 21/1, og fortalte om sit arbejde. Med udgangspunkt i det projekt han arbejder mest intenst på for tiden, nemlig forestillingen ”Markedet” der rammer Det Røde Rum til foråret, fortalte han om hvordan han arbejder.

Han fortalte hvordan man går fra et manuskript, som i det pågældende tilfælde er lige så skørt som forfatteren til det (Claus Beck Nielsen), til udformningen af den konkrete scenografi, som tillader forestillingen af udspille sig på en måde, der er tro overfor ”kernen” af forestillingen.

Jeg blev klogere på arbejdet som scenograf, og fik en bedre forståelse af hvordan arbejdsprocessen er. Arbejdet går fra bred søgen efter inspiration og research med udgangspunkt i manuskriptet, der leder til at Palle får en idé, til konkrete skitser og beregner. I sidste ende laver han en præsentation i miniformat af pap. En scenograf skal altså også være god til at klippeklistre.

Udover at snakke om sit job snakkede Palle også om sine drømme, og sine råd til unge teatermagere. ”Producér!” sagde Palle til os. ”Kom i gang, gør noget, få beskidte fingre og lær af jeres fejltagelser.”

Palle Steen Christensen - inspirationsoplæg hos Teaterpiloterne

Læs mere om Palle Steen Christensen og se billeder fra hans forestillinger her: http://www.pallesteen.dk/

Single Post Navigation

Skriv en kommentar