Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Det rullende klaver –

Af teaterpiloterne Joel Foighel, Ulla Amalie Pontoppidan Witt og Rasmus Teilmann

I februar og marts afviklede vi vores projekt “Det Rullende Klaver”, og trods det danske vejr, var det en fed oplevelse!

Det Rullende Klaver var et projekt, der gik ud på at føre et klaver rundt i København i en uges tid og stille det til rådighed for tilfældige mennesker. Vi håbede at vi på den måde kunne skabe glæde og nye bekendtskaber og fællesskaber blandt ellers fremmede mennesker. Vi var på Sankt Hans Torv, Halmtorvet, Kultorvet, Islands Brygge og Gunnar Nu Hansens plads. Overordnet set, opnåede vi vores mål, i og med at deltog og var enormt nysgerrige og glade for projektet. Det bragte nogle af vores publikummer tilbage i tiden, tilbage til nogle gamle minder. Det var fedt! Vi oplevede endda at en ældre kvinde spurgte en pianist om han ville spille hjemme i hendes stue på hendes gamle klaver.

Vi oplevede at der var nogle uforudsete udfordringer, som vi ikke kunne have planlagt os ud af. For eksempel skulle vi bære et klaver, som vi overhovedet ikke havde undersøgt størrelse eller vægt på, hvilket gjorde at vi havde brug for langt flere frivillige end vi havde regnet med. Heldigvis har vi været forholdsvist omstillingsparate og fået løst de problemer der har opstået på bedste vis. Vi kunne godt have været bedre til at kommunikere internt i gruppen. Vi har erfaret at facebook ikke altid er den bedste kommunikationsform, selvom det er hurtigt og let. Det er nemlig let at overse vigtig information.

Hele afviklingen gik godt, fordi vi fik så positiv respons og masser af interesserede deltagere. Rent praktisk var det hårdt at skulle have klaveret ind og ud af en bil hver dag, både morgen og aften og vi kunne godt have brugt at der kun var en, der i disse situationer, guidede i forhold til selve flytningen af klaveret.

Overordnet var det rigtig spændende, sjovt og udfordrende at lave projektet og vi er rigtig glade for at det er lykkedes. Vi overvejer stærkt at lade klaveret flytte ud igen til sommer og gøre projektet endnu større ved at have flere klaverer og flere arrangører bag projektet, primært fordi der var været så meget positiv feedback fra deltagerne.

“Endnu en glad dag med klaveret og denne gang i solskin! Uafbrudt fra 10:30 – 13:00 sad der nogen ved klaveret, venner såvel som tilfældige forbipasserende. Der blev både spillet og undervist. En enkelt person hoppede ud af en taxa og bad chaufføren vente i 10 min så han kunne spille lidt. ”

– citat fra facebook-siden, hvor teaterpiloterne løbende fortalte om klaverets rejse gennem København.

Følg Det Rullende Klaver på facebook, og se hvor det rykker hen næste gang.

 

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: