Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

TURBOTEATER på Det Kongelige Teater

Af teaterpiloterne Alex Hein, Baldrian Sector og Sidsel Stoustrup

Da vi midt i januar måned besluttede os for at droppe vores anden projektidé, stod det fast at vi måtte finde tilbage til vores fælles værdier. På det tidspunkt havde vi været lidt i øst og vest, med idéer som skød i alle mulige retninger, som af den ene eller anden årsag ikke kunne lade sig gøre. Vi var derfor nødt til skære ind til kernen af det, vi rent faktisk brænder for. At lave teater. Vi besluttede os derfor for at lave en forestilling som skulle spille på Det Kongelige Teater.

I vores projektrammer var det defineret, at vi skulle lave et involverede projekt, hvor unge deltagere skulle skabe noget for andre. Med det i baghovedet gav vi os til at søge efter en folk unge teaterinteresserede som havde lyst til at lave en forestilling for os, med den godbid at de kunne få lov til at spille den på Det Kongelige Teater. Dem fandt vi på den fynske teaterhøjskole ”Ryslinge Højskole”. I alt fik vi 35 skuespilleraspiranter fra højskolen som meldte sig til projektet. Efter lidt dialog frem og tilbage blev vi enige om samarbejdet og fik bestilt en bus og booket Det Røde Rum i Skuespilhuset.

Inspireret af konceptet ”Det Kolde Bord”, besluttede vi os for at dele eleverne op i 4 grupper og opsætte en række benspænd for hver enkelt gruppe. Desuden fik de kun 48 timer til at producere og øve deres enkelte forestillinger som så blev sat sammen til en forestilling under navnet og temaet ”Forandret”.

Vi tog af sted til Ryslinge Højskole d. 22. februar og satte grupperne i gang med arbejdet kl. 20, præcis 48 timer før afvikling. I løbet af de efterfølgende dage lærte vi helt ufatteligt meget. Vi fungerede undervejs som mentorer og stod klar til at hjælpe, når der blev behov for det. Der var en helt speciel stemning på hele Højskolen som summede af forventnings glæde, men også af det pres mange følte ved at skulle præstere på så stor en scene for så mange forventningsfulde mennesker. En helt vild intenst proces var gået i gang for at skabe godt teater på så kort tid.

Der var op og nedture. Der blev knoklet lige indtil de sidste minutter. Men da vi søndag eftermiddag ankom til Skuespilhuset, stod alle grupper klar med hver deres helt unikke forestilling. Vi blev først rigtig klar få minutter før vi endelig skulle spille forestillingen. Salen var fuldstændig proppet. Der blev budt velkommen og endelig kunne grupperne høste frugterne af deres arbejde. Det gik langt over forventning og alle grupper jublede da de kom ud bag scenen efter at have vist deres forestilling. Vi var utrolig trætte, men også vildt stolte af eleverne. De havde produceret en forestilling på så kort tid. Og det var på ingen måde en dårlig en af slagsen. Alle præsterede da det gjaldt og det betød særlig meget fordi vi været med dem hele vejen og set deres kampe.

Efter der var blevet bukket og takket, holdt vi en mindre fest i Skuespilhusets kantine. Her blev der danset, holdt taler og sendt tak alle medvirkende. Omkring midnat kørte bussen med trætte og glade elever så tilbage mod Fyn.

Vi i gruppen har alle lært rigtig meget af processen. Vi tog opgaver på os, vi aldrig tidligere har prøvet og lærte super meget af det. Vi havde en god og ærlig intern kommunikation, som betød at vi hele tiden kunne se fremad og ikke gå i stå over de udfordringer som dukkede op undervejs.

De 48 timer var nogle af de mest intense timer vi har oplevet, men samtidigt har det været det hele værd. Noget vi sent vil glemme. Vi kunne ikke være mere tilfredse.

Og hvem ved, måske er det ikke det sidste verden har set til Turboteater…

 

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: