Teaterpiloterne

på Det Kongelige Teater

Tre søstre i udkantsdanmark

Af teaterpiloterne Josefine Rahn og Nadezhda Klimenko

Hvad sker der når man tager en Anton Tjekhov klassiker og opsøger nutidens Tre Søstre? Hvem er de, de unge der længes i dag, mod byen, mod livet, mod frihed? Det var udgangspunktet, da vi startede projekt nummer to på Teaterpiloterne. Josefine ville lave et projekt, hvor de kreative unge i udkanten bliver hørt og kan udfolde sig kunsterisk og Nadezhda ville prøve kræfter med radiodrama og lave et event i Københavns kommune. Det blev sådan ca. til dette procesmål:

Blå boks 1

Og:

Blå boks 2

Så var bunden ligesom lagt. Ambitionerne sat op til skyerne og…

….så vi tog til provinsen! Nærmere bestemt Viborg i Jylland hvor Carte Blanche egnsteater ligger. Sammen med en dygtig dramapædagog, Sarah John, skabte vi en weekend hvor unge danskere ml 13-25 år kunne komme og lære de tre søstre at kende, arbejde med stykket og fra start til slut optog vi alt, lige fra oplæsningerne af stykket til vilde impro lege.

De unge holder pause

Helt præcist var ideen at Sarah John skulle åbne de unge op, og lave øvelser hvor de skulle skabe rum, hvori de kunne fortælle deres egne historier. Der var hele tiden fokus på at sanse hinanden og skabe rum for hinanden og sig selv.

workshop

Et af Josefines absolutte yndlings øjeblikke var en ret lang seance, hvor alle mediterede, og Sarah fortalte om hvor stor verden er, hvor smuk den er, og hvor vildt det er at være en lillebitte mikroskopisk brik i det billede. Et lille frø. Vi blev bedt om at fokusere på os selv, alt hvad vi var, og prøve at se om man kunne finde frem til en kerne i det, en følelse der kunne være i et lille frø inde ved ens hjerte. Da alle havde haft en rum tid til det, måtte man tage det ud af brystkassen, tage afsked med det og plante det. Ligeså lang tid som man havde brug for stod de unge og fysisk indikerede at de gav af sig selv, før de igen fortsatte deres færd rundt i rummet. Det hele blev så meget desto mere intimt da de unge fik muligheden for i par at præsentere stedet hinanden. Ordløst.

Klip fra workshoppen i Viborg, hvor unge laver øvelser, der leder op til radiooptagelserne

Der lyttes og redigeres i den store mængde materiale fra workshoppen med de unge

Musik
Vi fik ret hurtigt sporet os ind på, at radiodramaet som sådan ikke behøvede at være en slavisk gengivelse af Tjekhovs værk, men at vi ville volddyrke stemningerne i stykket. Guitarist Rasmus Hollerup og trompetist Jeppe Hjøllund, to meget dygtige musikere der begge er under uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium, tog udfordringen op og gav sig til at fortolke Tre Søstre. Med hjælp fra radiovært Satie Espersen og musikere fra konservatoriet i Århus, klippede vi det sammen.

Lyt til uddrag af musikken her:

https://soundcloud.com/teaterpiloterneslyd/ambient-1

https://soundcloud.com/teaterpiloterneslyd/komisk-1

https://soundcloud.com/teaterpiloterneslyd/krystalkaerlighed

 

Event
D. 26. Februar spillede vi færdige radiodrama for 38 blinde og en førerhund i Lille Prøvesal i Skuespilhuset.

blinde event

Nu mangler vi bare at smide ’3 søstre i radioen’ ud til dig, som podcast. Følg med på vores facebookside, så sender vi snart et link.

VI SES!

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: